Ledig tjänst, Nyheter

Strategisk koordinator Skånes folkhögskolor

2022-12-19

Den ideella föreningen Skånes folkhögskolor i samverkan bildades 2012 med uppgift att vara ett stöd i utvecklingen av och främja samarbetet mellan folkhögskolorna. Skånes folkhögskolors syfte är även att företräda medlemmarna.

Arbetsbeskrivning

Koordinatorn arbetar strategisk med fokus på politiskt påverkansarbete både regionalt och nationellt. Koordinatorn arbetar direkt under styrelsen för Skånes folkhögskolor i samverkan och i nära kontakt med rektorsgruppen för Skånes folkhögskolor. I arbetet ingår att samordna gemensamma initiativ, omvärldsanalys, utvecklingsarbete, kommunikation, löpande koordination och operativt arbete avseende föreningens administration. Koordinatorn har ett samordnande, uppföljande och verkställande ansvar för den löpande verksamheten inom föreningen i förhållande till verksamhetsplan, budget och styrelsens beslut. Som koordinator arbetar du som stöd åt styrelsen och är deras ”förlängda arm” i såväl interna som externa kontakter.

Kvalifikationer

Vi söker dig med tidigare erfarenhet av strategiskt arbete, påverkansarbete och som brinner för att vara med och utveckla Skånes Folkhögskolor. Vi vill att du är väl förtrogen med folkbildningens värdegrund, har erfarenhet av ledningsarbete eller projektledning samt erfarenhet att arbete tillsammans med en förtroendevald styrelse i en idéburen organisation. Du har god kännedom om det civila samhället. Du uttrycker dig väl i så väl tal som skrift på både engelska och svenska. Arbetet kräver att du kan arbeta självständigt, eftersom du är den enda tjänstepersonen i föreningen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. De flesta möten som du behöver delta i är förlagda till Skåne.

Meriterande

Erfarenhet av att arbeta med politiskt styrda organisationer.
Tidigare erfarenhet av lobbying, påverkansarbete och/eller opinionsbildning.

Vi intervjuar fortlöpande.

Omfattning: 100%, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.
Placeringsort: Malmö/Lund eller efter överenskommelse.
Sista ansökningsdag: 2023-01-08.
Ansökan skickas till: info@skanesfolkhogskolor.se
Frågor besvaras av: Kenneth Ferm, ordförande Skånes Folkhögskolor i samverkan. ordf.skanesfolkhogskolor@gmail.com Telefon:  076-177 1935

Välkommen med din ansökan!